İstanbul 16°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Hunza Türkleri ana yurtta 120 yıl yaşıyorlar

Tükiye’ye göre Ortaasya’ya yakın bir yerde yaşayan Hunza Türkleri, ömürlerinin uzunluğu ile bilim adamlarını inceleme konusu olmaya devam ediyorlar. Coğrafi zorunluluklar ve iklim değişikliklerin gibi sebeplerle Sibirya ve bugünkü Rus düzlüklerinden Orta Asya bozkırlarına indiği düşünülen bu Türk boyu Hürriyet’in haberine göre şimdi Keşmir’de yaşıyorlar.

Tamamı Müslüman olan soydaşlarımız ortalama 110 ile 120 yıl yaşıyor. Hunza Türkleri 65 yaşını yolun yarısı sayıyorlar. Kadınlar 65-70 yaş arasında anne olurken 100 yaşında ölenlere “genç öldü” deniyor.

hunza-2jpg

Kanser nedir bilmeyen Hunzalı soydaşlar kuruttukları taze meyvelerden yiyor, Hunza Vadisi‘nden temiz havayı ciğerlerine çekiyor ve hastalanmıyorlar. Ciltleri güzel, hayatları keyifli Hunzalılar bizim dert ettiğimiz şeylerin ne anlama geldiğini bilmiyorlar bile. Orman avcılığından göçebe çobancılığa geçen soydaşlar, bizim bu gün özendiğimiz hayatı yaşıyorlar. Buz gibi temiz su içip kendi ekip biçtiklerini yiyor, sadece kendi ürettikleri sebze ve meyveleri çiğ yiyorlar. Sebzeleri bazen çok az pişiriyorlar.

Et ve baharatlı yemekleri çok ünlü olan soydaşların yemek porsiyonları çok ufak. Az yiyorlar. Yemeklerini ağırlıklı kısmını arpa, darı ve karabuğday oluşturuyor.

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Hunza Türkleri ana yurtta 120 yıl yaşıyorlar

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez kullanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek bunu kabul etmiş olursunuz.