Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilmesi planlanan Çakırlar Mahallesi 6 etaplık toplu konut projesi için ÇED süreci tamamlandı. Antalya Valiliği, proje için “ÇED Olumlu” kararı verdi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunulan Proje Tanıtım Dosyası’nın incelenmesinin ardından, ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi kapsamında proje için olumlu karar alındı.
TOKİ’den Antalya Konyaaltı’na 4.574 konut ve yaşam merkezleri geliyor
Konyaaltı Çakırlar Mahallesi mevkiinde planlanan proje, toplam 6 etaptan oluşuyor. Proje kapsamında toplam 4.574 konut yapılması öngörülüyor.
1. Etap: 572 konut (+4 KD) ve 1 adet 24 derslikli ortaokul,
2. Etap: 874 konut (+6 KD) ve 16 adet dükkân,
3. Etap: 921 konut (+7 KD), 16 adet dükkân ve 1 adet 24 derslikli ilkokul,
4. Etap: 800 konut (+6 KD), 20 adet dükkân ve 1 adet cami,
5. Etap: 776 konut (+6 KD) ve 9 adet dükkân,
6. Etap: 631 konut (+5 KD) ve 9 adet dükkân,
Proje kapsamında konutların yanı sıra toplam 70 dükkân, iki okul ve bir cami de yer alacak.
TOKİ tarafından gerçekleştirilecek proje yalnızca konutlardan oluşmayacak. Çakırlar Mahallesi’nde planlanan 6 etaplı yatırım kapsamında altyapı ve çevre düzenlemesi işleri de gerçekleştirilecek.
Projenin tamamlanmasıyla birlikte Konyaaltı ilçesinin Çakırlar bölgesinde binlerce kişilik yeni bir yerleşim alanının oluşturulması hedefleniyor.
Emlaknews.com.tr
Koru Florya AVM, 30 Ağustos’ta kapılarını açıyor