İstanbul 26°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Emlak Konut’ta 8,38 milyarlık teklif, neden yeterli olmadı?

Emlak Konut GYO, Ocak ayında 8,38 milyar TL'lik en yüksek teklifin verildiği Esenler Atışalanı Kuzey Bölgesi 1. Etap ihalesini yeniden açıyor. Sektörde şimdi herkes aynı sorunun cevabını arıyor: İlk ihale neden sonuçlandırılmadı?

Emlak Konut GYO, İstanbul’un en dikkat çeken geliştirme alanlarından biri olan Esenler Atışalanı Kuzey Bölgesi 1. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesini yeniden yatırımcıların karşısına çıkarıyor. Karar, Ocak ayında gerçekleştirilen ihalede 8 milyar 380 milyon TL satış geliri teklifinin alınmasının ardından geldi.

İhalenin ilk oturumu 15 Ocak 2026, ikinci oturumu ise 22 Ocak 2026 tarihinde yapılmıştı. İkinci oturum sonunda en yüksek teklif, Özbek Uluslararası İnşaat A.Ş. – Asil İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. İş Ortaklığından gelmişti.

Emlak Konut Esenler Atışalanı ihalesinde 2. oturum tarihi belli oldu

Ortak girişim;

8 milyar 380 milyon TL arsa satışı karşılığı satış toplam geliri,
Yüzde 35 şirket payı gelir oranı,
2 milyar 933 milyon TL Emlak Konut arsa payı

teklif ederek ihalenin en yüksek teklif sahibi olmuştu.

Ancak aradan geçen yaklaşık altı ayın ardından ihalenin sonuçlandırılması yerine yeniden ilana çıkılması dikkat çekti.

İhale neden yeniden yapılıyor?

Emlak Konut GYO, yeniden ihale kararına ilişkin kamuoyuna herhangi bir gerekçe açıklamazken, sektör temsilcileri kararın nedenini merak ediyor.

Gelir paylaşımı ihalelerinde en yüksek teklifin verilmesi tek başına sözleşme imzalanacağı anlamına gelmiyor. Şirket yönetimi, teklifleri değerlendirme ve ihaleyi onaylamama yetkisini elinde bulunduruyor. Ancak Esenler gibi İstanbul’un en değerli gelişim bölgelerinden biri için verilen 8,38 milyar TL’lik teklifin ardından yeniden ihale kararı alınması, sektörün yakından takip ettiği gelişmeler arasına girdi.

2. ihalenin ilk oturumu 16 Temmuz’da yapılacak

Emlak Konut GYO tarafından yayımlanan yeni ihale takvimine göre ilk oturum 16 Temmuz 2026 Perşembe günü saat 11.00’de kurumun genel müdürlük binasında gerçekleştirilecek.

Bu oturumda istekliler ihale komisyonuna belgelerini teslim edecek. Yapılacak yeterlilik değerlendirmesinin ardından uygun bulunan şirketler ve iş ortaklıkları ikinci oturuma davet edilerek mali tekliflerini sunacak.

48 bin metrekarelik karma proje arsası

İhaleye konu taşınmaz, İstanbul Esenler Atışalanı Mahallesi 1707 ada 1 parsel üzerinde bulunuyor.

Arsanın öne çıkan özellikleri şöyle:

Ada/Parsel: 1707 ada 1 parsel
Arsa alanı: 48.223,93 metrekare
Fonksiyon: Ticaret + Konut
Emsal: 1,75
Toplam emsal inşaat alanı: 84.391,88 metrekare

Karma kullanımlı proje geliştirmeye uygun olan taşınmazın, İstanbul’un dönüşüm bölgeleri arasında yer alan Esenler’de yeni bir yaşam ve ticaret merkezi oluşturması bekleniyor.

Şimdi gözler, yeniden yapılacak ihalede tekliflerin Ocak ayında verilen 8,38 milyar TL seviyesini aşıp aşmayacağına çevrildi.

Emlaknews.com.tr

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Hazine, 187 bin metrekarelik 8 özelleştirme ihalesi yapacak!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez kullanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek bunu kabul etmiş olursunuz.