İstanbul 14°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Taşucu Yat Limanı ve balıkçı barınağına 137,7 milyon TL yatırım

Mersin Silifke Taşucu’nda 137,7 milyon TL yatırımla hayata geçirilecek yat limanı ve balıkçı barınağı projesi 176 tekne kapasitesiyle bölge ekonomisini güçlendirecek.

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi’nde planlanan “Taşucu Yat Limanı ve Balıkçı Barınağı” projesi için yatırım süreci ilerliyor. T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı V. Bölge Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek proje, 137.777.787,80 TL bedelle bölgenin denizcilik altyapısını güçlendirmeyi hedefliyor.

Taşucu’nda liman yatırımı hız kazanıyor

Proje kapsamında mevcut liman alanında yapılacak revizyonlarla yeni rıhtım ve iskeleler inşa edilerek yanaşma kapasitesi artırılacak. Böylece hem balıkçılık faaliyetleri hem de yat turizmi açısından Taşucu’nun cazibesi yükseltilecek.

Kapasite 176 tekneye çıkacak

Planlanan düzenlemelerle limanın kapasitesi önemli ölçüde artırılacak. Mevcut durumda farklı kurum verilerine göre değişkenlik gösteren kapasite, proje sonrası 100 yat ve 76 balıkçı teknesi olmak üzere toplam 176 tekne seviyesine ulaşacak.

Bu kapasite artışı, bölgedeki deniz turizmi hareketliliğini artırırken, balıkçılık faaliyetlerinin daha düzenli ve sürdürülebilir şekilde yürütülmesine olanak sağlayacak. Proje aynı zamanda Deniz Turizmi Yönetmeliği kapsamında 3 çıpalı yat limanı olarak planlandı.

Yeni rıhtım ve iskeleler yapılacak

Projeyle birlikte liman altyapısına önemli ilaveler yapılacak. Bu kapsamda:

Yatlara yönelik 96 metre uzunluğunda 2 adet iskele

64 metre uzunluğunda 1 adet iskele

Balıkçılar için 100 metreyi aşan yeni iskele

243 metre uzunluğunda kazıklı rıhtım

Farklı derinlik ve ölçülerde balıkçı ve yat rıhtımları

inşa edilerek limanın teknik kapasitesi genişletilecek. Mevcut ana mendireğin 625 metre, tali mendireğin ise 195 metre uzunluğa sahip olduğu alanda yapılacak bu yatırımlar, limanı daha fonksiyonel hale getirecek.

Dip tarama yapılmayacak, çevresel etki sınırlı

Proje kapsamında dikkat çeken unsurlardan biri de dip tarama çalışması yapılmayacak olması. Mevcut derinliklerin yeterli olması nedeniyle çevresel etkilerin minimize edilmesi hedefleniyor.

ÇED sürecinde proje alanı da revize edilerek başlangıçtaki 20,56 hektarlık alan 7,7 hektara düşürüldü. Bu düzenleme, özellikle korunması gereken alanların proje kapsamı dışında bırakılmasıyla gerçekleştirildi.

Balıkçılar için yeni barınak planı

Projede, mevcut balıkçıların mağdur edilmemesi için özel bir planlama da yer alıyor. Buna göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından bölgede yeni bir balıkçı barınağı yapılması için yer seçim çalışmaları sürdürülüyor.

Yeni barınağın tamamlanmasının ardından mevcut alandaki 76 teknelik kapasitenin balıkçılar tarafından kullanılmaya devam etmesi sağlanacak. Ayrıca balıkçılık faaliyetlerine yönelik idari bina da inşa edilecek.

4 yılda tamamlanacak, istihdam sağlayacak

Projenin toplam inşaat süresi 4 yıl olarak planlandı. Bunun 2 yılı altyapı, 2 yılı ise üstyapı çalışmaları olacak. İnşaat sürecinde 50 kişi, işletme aşamasında ise 18 kişi istihdam edilecek.

Dolgu çalışmalarında kullanılacak 27.560 metreküp malzeme ise çevre standartlarına uygun ruhsatlı ocaklardan temin edilecek.

İşletme modeli talebe göre belirlenecek

Projenin tamamlanmasının ardından yat limanı ve balıkçı barınağının işletmesi; belediyeye, kooperatiflere ya da özel sektöre devredilebilecek. Ancak bu süreçte tüm devir işlemleri için ilgili bakanlık ve kurumların onayı alınacak.

Halen doğrudan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sorumluluğunda bulunan limanın, proje sonrası daha etkin bir işletme modeline kavuşması hedefleniyor.

Emlaknews.com.tr

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Konya Metrosu’nun 142,7 milyar TL’lik inşaatı, 2026’da başlayacak

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez kullanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek bunu kabul etmiş olursunuz.