Railport Terminal İşletmeleri AŞ, Kocaeli Kartepe Suadiye Mahallesi’nde bulunan Bakırlı Batak Mevkii’nde kendi arazisi üzerinde dev bir lojistik projesi geliştiriyor.
Yol üzerinde olmaları gerekiyor
Genelde büyük ve önemli üretim merkezlerine (sanayi bölgeleri, iş merkezleri vs.) şehirlere ve demiryolu, karayolu hatlarına, limanlara yakın, ancak şehir trafiğini doğrudan etkilemeyecek noktalarda kurulan lojistik merkezlerin özelliğine Kartepe’ye kurulacak olan tesiste de göze çarpıyor. Proje ile konteyner, genel kargo ve treyler (TIR dorsesi) yüklerine hizmet verilmesi planlanıyor.
Lojistik Merkezi’nin kullanacağı araziler tapuda;
olmak üzere toplamda 194 bin 763 metrekarelik alana erişiyor.
Railport Terminal İşletmeleri bu arsalar üzerine 24 bin 682 metrekarelik kapalı alan inşa edecek. Buna ilaveten konteyner stok sahasına 30 bin 264 metrekare, ıntermodal sahaya da 49 bin 300 metrekarelik alan tahsis edildi.
Kartepe Intermodal Lojistik Terminali’nin yatırım değeri ise 265.382.150,58 TL olarak hesaplandı.
İntermodal ağın yaygınlaşması amacıyla yapılacak olan Kartepe İntermodal Lojistik Merkezi’nde demiryolu ve karayolu olmak üzere iki farklı taşıma sisteminin kullanılması planlanıyor. Marmaray’ın tamamlanması ile söz konusu lojistik merkezine doğrudan bir bağlantı sağlanarak İstanbul ve tüm bölge için bir giriş kapısı niteliği kazanacak. Sektördeki tüm şirketlerin kullanımına açık olacak bu merkezden Asya ile Avrupa, Avrupa ile Balkan ve Orta Asya (CIS) ülkeleri arasında taşıma yapılabilecek.
Proje: Türkiye’nin orta ve uzun vadeli dış ticaret hedefleri ile bu ticarette demiryolu taşımacılığında hedeflenen payları yakalayabilmesi için gerekli olan demiryolu bağlantılı lojistik merkezi yatırımından oluşuyor.
Demiryolu ve karayolu olmak üzere iki farklı taşıma modunun kullanılabileceği bir terminal olarak planlanan projenin, özellikle Marmaray tünelinin yük taşımaları için kullanılmaya başlanması ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı’nın hizmete açılması ile ticaret hatlarına doğrudan bağlantılı bir lojistik merkezine dönüşmesi öngörülüyor.
Proje, bu konumu ile hem ithalat ve ihracat yüklerine hem de transit yüklere hizmet verebilecek durumda olurken konteyner, genel kargo ve TIR dorsesi yüklerine hizmet verilecek.
Kartepe Intermodal Lojistik Terminali’nin inşaatı sırasında 240 personel çalışırken işletme aşamasında 300 kişi görev alacak.
Emlaknews.com.tr
Railport, Kartepe Intermodal Lojistik Terminali’ne başladı
Merhaba bu projenin arsa si kendi tapusumu yoksa başka larina ait tapulu yere mi yapilacak
Levent Bey merhabalar
Haberin girişinde “kendi arsası üzerinde…” demişiz.
İyi çalışmalar