İstanbul Taksim’de yer alan yeşil otel sertifikalı Grand Hyatt İstanbul, çevre yönetimi, sürdürülebilir ve ekolojik yaşam konusunda 2020 yılına ilişkin yenilikçi, paylaşımcı hedefleri doğrultusunda her yıl Nisan ayında hizmet verdiği her ülkede sosyal sorumluluk projesi hayata geçiriyor.
Grand Hyatt İstanbul, bitkisel ve hayvansal atıkların nemli-oksijenli ortamda bozularak organik gübreye dönüşmesi yani kompostlaşması için kendi gübresini üretmek üzere Yeryüzü Derneği ile işbirliği yaptı. Oteldeki asidik atıklar haricindeki soğangiller, tüm sebze, meyve, çay, kahve atıkları toplandı.
Otel bahçesinde kazılan yaklaşık 2 metrelik bir çukura, kullanılmayan malzemelerden hazırlanan bir kutu içerisinde California solucanları yerleştirildi. Atıklar da bu kutuya konuldu.
Grand Hyatt İstanbul, geri dönüşümden gübre üretimi yapan Türkiye’deki ilk otellerden biri. Otel, atıklar gübreye dönüşünce kendi ürettiği gübreyi bahçesinde kullanılacak.
Grand Hyatt İstanbul’dan çevreci hareket