İstanbul 12°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

TCDD, 60 gar ve istasyonu yeniledi

TCDD, 2025’te 60 gar ve istasyonu yeniledi. Demiryolu ağı 13 bin 919 km’ye ulaştı. Modernizasyon, deprem güçlendirmesi ve erişilebilirlik yatırımları öne çıktı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından 2025 yılı boyunca yürütülen çalışmalar kapsamında 60 gar ve istasyonun yenilendiğini açıkladı.

2025’te 60 gar ve istasyon yenilendi

Yapılan çalışmalarla hem tarihi demiryolu mirasının korunduğunu hem de yolcular için daha modern ve konforlu ulaşım alanlarının oluşturulduğunu belirten Uraloğlu, gar ve istasyonların şehirlerin sosyal ve kültürel hafızasında önemli bir yer tuttuğunu vurguladı.

Uraloğlu, Türkiye genelinde 948 gar ve istasyonda yoğun yolcu trafiğine hizmet verildiğini belirterek, yenileme çalışmalarının sadece ulaşım altyapısını değil, şehirlerin görünümünü ve kullanım kalitesini de doğrudan etkilediğini ifade etti.

Demiryollarında büyük gelişim

Bakan Uraloğlu, 2003 yılında demiryollarının devlet politikası haline getirilmesiyle sektörde kapsamlı bir dönüşüm sürecinin başladığını belirtti.

Yüksek hızlı tren yatırımları sayesinde Türkiye’nin Avrupa’da 6’ncı, dünyada ise 8’inci yüksek hızlı tren işletmecisi ülke konumuna yükseldiğini söyledi.

Demiryolu altyapısındaki büyüme de dikkat çekti:

2003 yılında 10 bin 948 kilometre olan demiryolu uzunluğu bugün 13 bin 919 kilometreye ulaştı.

Aynı dönemde teknik altyapıda da önemli artışlar sağlandı:

Çift hat oranı: yüzde 5 → yüzde 18

Sinyalli hat uzunluğu: 2 bin 505 km → 8 bin 419 km

Elektrikli hat uzunluğu: 2 bin 122 km → 7 bin 274 km

Tarihi garların kimliği korunarak yenileniyor

Tarihi değeri bulunan gar ve istasyonlarda yürütülen çalışmaların Kültür ve Turizm Bakanlığı Koruma Kurulları onayıyla gerçekleştirildiğini belirten Uraloğlu, projelerin mimari, statik, elektrik, mekanik ve çevre düzenlemelerini kapsadığını söyledi.

Yenileme sürecinde:

Tarihi mimari korunuyor

Özgün malzeme ve renk tercihleri kullanılıyor

Modern ulaşım ihtiyaçlarına uygun altyapı kuruluyor.

Bakan Uraloğlu, “60 gar ve istasyonumuzu tarihi kimliğini koruyarak modern ihtiyaçlara uygun hale getirdik” dedi.

16 gar ve istasyonda deprem güçlendirmesi

Yenileme çalışmalarında deprem güvenliğinin öncelikli başlık olduğunu vurgulayan Uraloğlu, toplam 16 gar ve istasyonda statik güçlendirme çalışması yapıldığını açıkladı.

Ayrıca:

Mekanik sistemler yenilendi

Elektrik altyapısı modernize edildi

yolcu kullanım alanları

iyileştirildi.

7 istasyonda erişilebilirlik düzenlemesi

Gar ve istasyonların herkes için erişilebilir hale getirilmesi amacıyla önemli düzenlemeler de hayata geçirildi.

Bu kapsamda 7 gar ve istasyonda:

Engelli yolcular için bilet satış alanları

Bekleme salonları

Peron erişim düzenlemeleri

yeniden tasarlandı.

Uraloğlu, yürütülen çalışmaların demiryolu ulaşımını daha güvenli, daha konforlu ve daha erişilebilir hale getirdiğini belirterek gar ve istasyonların geçmiş ile geleceği buluşturan önemli ulaşım merkezleri olmaya devam edeceğini söyledi.

Emlaknews.com.tr

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türkiye’nin ilk milli hızlı treni raylara iniyor: 225 km hız, 577 yolcu!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez kullanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek bunu kabul etmiş olursunuz.