İstanbul
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • EmlakNews.com.tr
  • GÜNDEM
  • Luxera GYO, 1,446 Milyar TL’lik arz gelirinin yüzde 85’ini yeni projelere aktaracak

Luxera GYO, 1,446 Milyar TL’lik arz gelirinin yüzde 85’ini yeni projelere aktaracak

7 milyar TL’yi aşan portföy büyüklüğüne sahip Luxera GYO, 2-3-4 Mart’ta talep toplayacak. Şirket, 1 milyar 446 milyon TL büyüklüğündeki halka arz gelirinin en az yüzde 85’ini mevcut ve yeni projelerin finansmanında kullanmayı planlıyor. Hisseler Borsa İstanbul Ana Pazar’da işlem görecek.

Türkiye gayrimenkul sektörünün yükselen markalarından Luxera GYO, büyüme stratejisini sermaye piyasalarına taşıyor. 7 milyar TL’yi aşan portföy büyüklüğüne sahip şirket, 1 milyar 446 milyon TL büyüklüğündeki halka arzı için 2-3-4 Mart tarihlerinde talep toplayacak. Halka arz, Tera Yatırım liderliğinde ve toplam 38 aracı kurumun katılımıyla gerçekleştirilecek.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, halka arz gelirinin en az yüzde 85’i mevcut ve yeni projelerin finansmanında kullanılacak. Kalan kısmın ise işletme sermayesinin güçlendirilmesi ve faaliyet giderlerinin karşılanması amacıyla değerlendirilmesi planlanıyor.

“Sürdürülebilir büyümeyi hedefliyoruz”

Luxera GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Taş, şirketin 2015 yılında Luxera Gayrimenkul adıyla faaliyete başladığını, Mayıs 2024 itibarıyla GYO dönüşümünü tamamlayarak kurumsal yapısını güçlendirdiğini belirtti. Taş, halka arzla birlikte hem şirketin bilinirliğini artırmayı hem de şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerini daha güçlü şekilde hayata geçirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Şirketin yalnızca konut üretmediğini, şehirle bütünleşen yaşam alanları, ticari yapılar ve sosyal merkezler geliştirdiğini vurgulayan Taş, veri temelli planlama, yapay zekâ destekli analiz süreçleri ve dijital şantiye yönetimi gibi yenilikçi uygulamalarla projelerini şekillendirdiklerini kaydetti.

Katılım endeksine uygun yatırım modeli

Luxera GYO’nun faaliyetlerini katılım endeksi kriterlerine uygun şekilde yürüttüğünü belirten Taş, faizsiz finans prensiplerine uygun yapıları sayesinde yerli ve yabancı yatırımcılar için alternatif bir yatırım imkânı sunduklarını dile getirdi. Şirket, uzun vadeli ve sürdürülebilir getiri hedefi doğrultusunda düzenli temettü dağıtımı yaklaşımını benimsediğini de açıkladı.

Bu çerçevede Luxera GYO, hem değer artışı potansiyeli hem de temettü odaklı yatırım modeliyle öne çıkmayı hedefliyor.

Devam eden ve planlanan projeler dikkat çekiyor

Şirket, bugüne kadar Luxera Residence, Luxera Meydan, Luxera Güneşli, Luxera Bahçelievler, Luxera Nevbahar ve Luxera Bahçeport projeleriyle bini aşkın konut ve ticari ünitenin inşasını tamamladı.

Hâlihazırda devam eden projeler arasında:

Basın Ekspres’te konumlanan Luxera Towers (369 konut, 87 ticari birim),

Kayaşehir’de geliştirilen Luxera Nevbahar Life (193 konut, 14 ticari ünite),

Topkapı’da inşa edilen ve 238 konut, ofis ve cadde mağazalarından oluşan Luxera Topkapı projesi yer alıyor.

Ayrıca Sultanbeyli’de 445 konut ve 13 ticari üniteden oluşan Luxera Sultanbeyli ile Başakşehir’de 79 konut ve 9 ticari üniteden oluşan Luxera Nevbahar Suites projelerinde planlama süreci tamamlandı ve ön talep dönemi başladı.

Halka arz detayları

Luxera GYO’nun halka arzında pay başına fiyat 12,05 TL olarak belirlendi. Şirketin çıkarılmış sermayesi 240 milyon TL’den 330 milyon TL’ye yükseltilecek. Bu kapsamda 90 milyon TL nominal değerli yeni pay ve ortaklara ait 30 milyon TL nominal değerli pay olmak üzere toplam 120 milyon TL nominal değerli pay satışa sunulacak.

Halka arzda payların:

%40’ı yurtiçi bireysel yatırımcılara,

%10’u yurtiçi yüksek başvurulu bireysel yatırımcılara,

%25’i yurtiçi kurumsal yatırımcılara,

%25’i yurtdışı kurumsal yatırımcılara tahsis edilecek.

Hisseler, Borsa İstanbul Ana Pazar’da işlem görecek. Halka açıklık oranı ise yüzde 36,36 olacak.

Uzun vadeli ve istikrarlı değer üretme hedefi

Luxera GYO, yurtiçindeki güçlü satış organizasyonunun yanı sıra yurtdışındaki acente iş birlikleri sayesinde hem yerli hem yabancı yatırımcılardan dengeli talep gördüğünü belirtiyor. Şirket, sağlam finansal yapı ve düzenli temettü yaklaşımıyla yatırımcılarına uzun vadeli ve istikrarlı değer üretmeyi hedefliyor.

Sermaye piyasalarına adım atan Luxera GYO’nun halka arzı, gayrimenkul sektöründe finansman çeşitliliği ve kurumsal dönüşüm açısından önemli bir eşik olarak değerlendiriliyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Mersin Serbest Bölgesinde 9 üstyapı dolar cinsinden yatırımcıya açıldı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez kullanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek bunu kabul etmiş olursunuz.