Bir dönemin en varlıklı iş insanlarından Mehmet Salih Tatlıcı, Şubat 2009’da yaşamını yitirdiğinde geride yaklaşık 3 milyar doları aşan bir miras bıraktı. Miras içinde İstanbul’un simge yapılarından Tat Towers, Türkiye genelinde yüzlerce gayrimenkul ve ABD’nin Florida eyaletinde yer alan Boca Raton’daki lüks mülkler bulunuyordu. Ancak bu servet, Tatlıcı ailesi içinde derin bir anlaşmazlığa yol açtı.
patronlardunyasi.com’dan Kerim Ülker’in özel haberine göre Tatlıcı’nın biyolojik üç oğlu, üvey anneleri Nurten Tatlıcı ve üvey kardeşleri Uğur Tatlıcı aleyhine mirasın paylaşımı konusunda dava açtı. Dava süreci, ailenin ABD’de de ciddi malvarlığı bulunması nedeniyle Florida’ya taşındı. Palm Beach County mahkemelerinde görülen dava, 15 yılı aşkın süredir devam eden bir hukuki mücadeleye dönüştü.
Florida’daki jüri, Nurten Tatlıcı ve Uğur Tatlıcı’nın servetin bir kısmını hukuka aykırı şekilde sakladığı kanaatine vardı. Yerel basına yansıyan bilgilere göre, taraflar arabuluculuk oturumlarına katılmamak dahil olmak üzere mahkeme kararlarını defalarca ihlal etti.
Bölge Hakimi Jaimie Goodman, bu ihlalleri gerekçe göstererek Nurten ve Uğur Tatlıcı’nın savunmalarını iptal etti. Bunun üzerine mahkeme, davayı gıyaben sonuçlandırarak aleyhlerinde 535 milyon dolarlık tazminat ödenmesine hükmetti.
Tatlıcı’nın servetinin önemli kısmı Türkiye’de olsa da, ABD’de de ciddi yatırımları bulunuyordu. Bunlar arasında:
Boca Raton’da sahil malikanesi,
Wachovia Bankası’ndaki hesaplar,
Merrill Lynch yatırım portföyleri,
Diğer şirketlerdeki hisse ve varlıklar yer alıyor.
Bu nedenle dava süreci ABD’de yürütüldü ve Florida mahkemelerinin karar yetkisi doğdu.
Nurten ve Uğur Tatlıcı, haklarındaki suçlamaları reddetse de mahkemenin verdiği karar sonrası yarım milyar dolardan fazla ödeme yükümlülüğü ile karşı karşıya kaldı. Ailenin önümüzdeki süreçte karara itiraz edip etmeyeceği ve Türkiye’deki malvarlıkları üzerindeki olası yansımalar merak konusu.
Pendik Belediyesi, Güzelyalı’daki akaryakıt istasyonunu satışa çıkarıyor