Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Emlak Konut GYO), İstanbul’un dönüşüm potansiyeli yüksek bölgelerinden Esenler Atışalanı Kuzey Bölgesi için önemli bir ihaleye çıkıyor. “İstanbul Esenler Atışalanı Kuzey Bölgesi 1. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi” kapsamında düzenlenecek ihalenin 1. oturumu, 15 Ocak 2026 Perşembe günü saat 11.00’de gerçekleştirilecek.
İhale, Emlak Konut’un gelir paylaşımı modeliyle geliştireceği yeni projeler arasında dikkat çekerken, bölgenin dönüşüm sürecinde önemli bir eşik olarak değerlendiriliyor.
İhale konusu taşınmaz;
İstanbul ili, Esenler ilçesi, Atışalanı Mahallesi 1707 ada 1 parsel sınırları içerisinde yer alıyor.
Arsa alanı: 48.223,93 m²
Fonksiyon: Ticaret + Konut
Emsal: 1,75
Toplam emsal inşaat alanı: 84.391,88 m²
Bu büyüklük, Atışalanı Kuzey Bölgesi’nde geliştirilecek projenin hem konut hem de ticari getirisi yüksek bir yapılaşmaya imkân tanıyacağını gösteriyor.
Arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeli, Emlak Konut projelerinde yatırımcılar açısından kontrollü risk – yüksek getiri dengesi sunmasıyla biliniyor. Esenler Atışalanı gibi merkezi ve dönüşüm baskısı yüksek bir bölgede bu modelin tercih edilmesi, ihaleye olan ilginin güçlü olacağına işaret ediyor.
Bölge; ulaşım akslarına yakınlığı, yenilenen konut dokusu ve ticari potansiyeliyle son yıllarda müteahhit ve yatırımcıların radarına giren alanlar arasında yer alıyor.
Emlak Konut GYO’nun Esenler’de hayata geçireceği bu 1. etap ihalesi, Kuzey Bölgesi’nde planlanan daha geniş ölçekli dönüşümün ilk adımı olarak görülüyor. İhalenin ilerleyen aşamalarında sunulacak teklifler, hem arsa değeri hem de satış hasılatı beklentileri açısından piyasaya önemli sinyaller verecek.
Emlaknews.com.tr
DRN Kozmetik’in Tuzla’daki 245 milyon TL’lik atölye binası icradan satışta