Emlak Konut GYO, Ataşehir Kayışdağı’nda yer alan 21 bin 250 metrekarelik değerli arsa için düzenlenen gelir paylaşımı ihalesinde ikinci oturum tarihini duyurdu.
Emlak konut GYO, İstanbul Ataşehir Kayışdağı arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi ihalesinde takvimi netleştirdi. Fenerbahçe Spor Kulübü ve Akfin Gayrimenkul değerlendirme ile imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde yürütülen sürecin ilk oturumu 24 aralık 2025 tarihinde tamamlanmıştı.
İhalenin en kritik aşaması olan ve açık artırma ile kapalı zarf teklif alma bölümlerini içeren 2. oturum, 30 aralık 2025 salı günü saat 14:00’da gerçekleştirilecek.
İhalenin ilk oturumuna katılarak teklif sunan ve ikinci oturumda rekabet etmesi beklenen firmalar şu şekildedir:
1. Pekerler İnş.
2. Durmaz Oto.
3. Özkılıç Yapı İnş.
4. En-Ez İnş. & SRL İnş. İş Ortaklığı
5. BCM Uluslararası Madencilik İnş. & Karçağ Group İnş. İş Ortaklığı
6. Kubba İnş.
7. Yüksekdağ Gayr. Yatırım
8. Siyahkalem Müh. & Bitaş Müh. İş Ortaklığı
9. Mustafa Ekşi İnş.
10. Leda Yapı & MR Grup İnş. İş Ortaklığı
11. Özbek İnş.
12. Maksem Yapı
13. Elzey İnşaat & Egecan Akaryakıt İş Ortaklığı
Mevcutta Fenerbahçe Koleji’nin bulunduğu alanda yer alan arsa, yatırımcılar için büyük bir potansiyel sunuyor. Ataşehir ilçesi Kayışdağı Mahallesi 1845 ada 18 parselde kayıtlı olan taşınmazın toplam yüzölçümü 26 bin 538 metrekare iken, ihaleye konu olan net kısım 21 bin 250 metrekare olarak belirlendi.
Ticaret ve konut alanı fonksiyonuna sahip olan parsel, modern şehircilik anlayışıyla geliştirilecek projelere ev sahipliği yapacak. Arsanın yapılaşma koşulları ise şu şekilde:
Toplam ihale alanı: 21.250 metrekare
Yapılaşma hakkı (emsal): 1,80
Toplam inşaat alanı: 38.250 metrekare
Bu kapasite doğrultusunda bölgede nitelikli rezidans ve ticari ünitelerin inşa edilmesi bekleniyor. İhale oturumu, Emlak Konut GYO genel müdürlüğünde ilgili paydaşların katılımıyla yapılacak.
Emlaknews.com.tr
Nata Holding’in arsasına Cengiz Gökay’dan 13 bloklu karma proje