İstanbul 27°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Gaziantep’te 33 taşınmaz, 1,9 milyar liraya yatırımcıya açılıyor

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi, konut, ticaret ve sanayi imarlı toplam 33 taşınmazı satışa çıkarıyor. İhalelerde en dikkat çeken parsel ise 435,9 milyon liralık muhammen bedeliyle İbrahimli’deki dev konut arsası oldu. Toplam satış büyüklüğü ise yaklaşık 1,9 milyar liraya ulaşıyor.

Gaziantep’te arsa ve ticari gayrimenkul piyasasını hareketlendirecek önemli bir satış süreci başlıyor. Şehitkamil Belediyesi, mülkiyetindeki 33 taşınmazı 16-17 Haziran 2026 tarihlerinde kapalı teklif usulüyle yatırımcıların karşısına çıkaracak. İhalelerde konut, ticaret, sanayi ve küçük sanayi imarlı arsaların yanı sıra yüksek değerli dükkânlar da yer alıyor.

Toplam muhammen bedeli yaklaşık 1 milyar 900 milyon liraya yaklaşan satış listesi, son yıllarda Gaziantep’te belediye tarafından gerçekleştirilen en kapsamlı taşınmaz ihalelerinden biri olarak öne çıkıyor.

İbrahimli’deki dev arsa zirvede

İhalenin yıldızı, Gaziantep’in en değerli gelişim bölgelerinden biri olan İbrahimli Mahallesi’nde yer alan 6156 ada 1 parsel oldu.

18.954,21 metrekare büyüklüğündeki konut imarlı arsa için 435 milyon 946 bin 830 lira muhammen bedel belirlendi. Emsal 1.50 yapılaşma hakkına sahip parsel, tek başına ihale listesindeki en yüksek değere sahip taşınmaz olarak dikkat çekiyor.

Yatırım çevrelerine göre söz konusu arsa, yüksek yoğunluklu konut geliştirme potansiyeli nedeniyle büyük inşaat firmalarının radarına girebilir.

Beylerbeyi’nde 217 milyon liralık ticaret fırsatı

Listenin ikinci sırasında ise Beylerbeyi Mahallesi’ndeki 590 ada 1 parsel bulunuyor.

Toplam 14.041,18 metrekare büyüklüğündeki taşınmaz, TİCK (Ticaret-Konut Karma Kullanım) imarına sahip. Belediye bu parsel için 217 milyon 638 bin 290 lira muhammen bedel belirledi.

Karma kullanım imarı sayesinde proje geliştiricilerine hem ticari hem de konut üretme imkânı sunan arsa, yatırımcılar açısından önemli fırsatlar barındırıyor.

29 Ekim Mahallesi’nde toplu konut hamlesi

Şehitkamil Belediyesi’nin satış listesinde 29 Ekim Mahallesi’nde yer alan toplam 5 büyük konut arsası da bulunuyor.

Satışa çıkacak arsalar:

6126 ada 5 parsel – 3.996,68 m² – 61,9 milyon TL
6109 ada 6 parsel – 3.886,73 m² – 60,2 milyon TL
5922 ada 7 parsel – 3.332,32 m² – 49,9 milyon TL
5923 ada 6 parsel – 3.347,57 m² – 51,8 milyon TL
6130 ada 4 parsel – 3.007,94 m² – 42,1 milyon TL

Bu arsaların tamamı E=1.55 emsale sahip konut alanı olarak planlanmış durumda.

Küçük sanayi arsaları dikkat çekiyor

Gaziantep’in üretim ve sanayi gücünün büyümesiyle birlikte küçük sanayi alanlarına yönelik talep de artıyor.

Bu kapsamda Taşlıca Mahallesi’nde satışa çıkarılan çok sayıda küçük sanayi imarlı parsel yatırımcıların ilgisini çekebilir.

Özellikle;

659 ada 11 parsel – 5.018,25 m² – 67,7 milyon TL
659 ada 12 parsel – 5.019,00 m² – 67,7 milyon TL
659 ada 8 parsel – 4.718,99 m² – 63,7 milyon TL
659 ada 9 parsel – 4.719,00 m² – 63,7 milyon TL

sanayi yatırımcıları açısından öne çıkan taşınmazlar arasında yer alıyor.

Organize Sanayi Bölgesi’nde dükkân satışı

Belediye yalnızca arsa değil, gelir üretme potansiyeli yüksek ticari bağımsız bölümleri de satışa çıkarıyor.

SAM Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan:

302 ada 5 parsel, A4 Blok 34 no’lu dükkân – 27 milyon TL
302 ada 5 parsel, C Blok 74 no’lu dükkân – 20 milyon TL

doğrudan ticari faaliyete yönelik yatırım yapmak isteyenler için dikkat çekici seçenekler arasında bulunuyor.

16 ve 17 Haziran’da yapılacak

İhaleler, 16 ve 17 Haziran 2026 tarihlerinde Şehitkamil Belediyesi Ek Hizmet Binası İhale Salonu’nda gerçekleştirilecek. Her taşınmaz için ayrı saatlerde kapalı teklif alınacak.

Gaziantep’te son dönemde konut üretimi, sanayi yatırımları ve nüfus artışının hız kesmemesi, belediyenin satışa çıkardığı bu arsaları daha da değerli hale getiriyor. Özellikle İbrahimli, Beylerbeyi ve 29 Ekim bölgelerindeki büyük ölçekli parsellerin yoğun rekabete sahne olması bekleniyor. Yatırımcılar açısından soru artık şu: Bu arsalar bugünkü fiyatlardan mı alınacak, yoksa birkaç yıl sonra çok daha yüksek rakamlarla konuşulacak yeni projelerin temelini mi oluşturacak?

Emlaknews.com.tr

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İstanbul’un göbeğindeki eski KYK kompleksi 40 yıllığına ihalede

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez kullanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek bunu kabul etmiş olursunuz.