Burdur Belediyesi, şehir merkezinde yer alan büyük bir arsayı satışa çıkarıyor. Arsayı satışa çıkaran Burdur Belediyesi’nin hissesi 500 milyon TL olarak belirlendi.
Burdur Merkez Bozkurt Mahallesi’nde bulunan 2292 ada 1 parselde kayıtlı 29.397,91 m² büyüklüğündeki taşınmazın, belediyeye ait 23.460,33 m²’lik hissesi yatırımcıların teklifine açıldı.
Satışa çıkarılan arsa için belirlenen muhammen bedel 500 milyon TL olurken, ihaleye katılım için 15 milyon TL geçici teminat yatırılması gerekiyor.
Taşınmazın imar fonksiyonu turizm, ticaret ve konut alanı olarak belirlenmiş durumda. Bu yönüyle proje geliştirmeye uygun karma kullanım potansiyeli yatırımcı açısından dikkat çekiyor.
Satış işlemi 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 37. maddesi kapsamında kapalı teklif usulü ile gerçekleştirilecek.
İhale detayları şu şekilde:
Tarih: 26 Mart 2026 Perşembe
Saat: 14.10
Yer: Burdur Belediyesi Halı Sarayı Hizmet Binası Encümen Toplantı Salonu
Tekliflerin ise aynı gün saat 14.00’e kadar Burdur Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Taşınmaz Satış ve Kiralama Birimi’ne teslim edilmesi gerekiyor.
Satışa çıkan taşınmaz
İl / İlçe: Burdur / Merkez
Mahalle: Bozkurt Mahallesi
Ada / Parsel: 2292 / 1
Satışa konu hisse alanı: 23.460,33 m²
Toplam parsel alanı: 29.397,91 m²
İmar durumu: Ayrık – Karma kullanım
Emsal: E=1,50
Yükseklik: Hmax 24,50 m
Fonksiyon: Turizm + Ticaret + Konut
Muhammen bedel: 500.000.000 TL
Geçici teminat: 15.000.000 TL
Karma kullanım imarı yatırım potansiyelini artırıyor
Turizm, ticaret ve konut fonksiyonlarını bir arada barındıran imar yapısı, arsayı otel, rezidans, ticari alan ve karma yaşam projeleri için uygun hale getiriyor.
Şehir merkezinde yer alması ve geniş yüzölçümü sayesinde söz konusu parselin bölgesel gayrimenkul yatırımları açısından dikkat çekici bir fırsat sunduğu değerlendiriliyor.
Emlaknews.com.tr
Gaziantep’te 9 arsa ihalesi: Toplam bedel 519 milyon TL