Luxera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Luxera GYO), Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayarak sermaye piyasalarına adım attı. Şirket, 2–4 Mart tarihleri arasında Tera Yatırım liderliğinde gerçekleştirilen talep toplama sürecini başarıyla tamamladı ve 10 Mart 2026 itibarıyla LXGYO kodu ile Ana Pazar’da işlem görmeye başladı.
Borsa İstanbul’da düzenlenen gong törenine, Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Luxera GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Taş, Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Emad Ragab ve Cemal Süleyman, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Berra Doğaner, M. Emin Oran ve Ömer Erdoğan, Genel Müdür Münir Köndel, Mali İşler Direktörü İnal Dinçer ile Tera Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Furkan Gün katıldı. Törene ayrıca Luxera GYO çalışanları ve davetliler de iştirak etti.
Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, törende yaptığı konuşmada, Luxera GYO’nun portföyünü istikrarlı bir şekilde genişlettiğini, gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşerek kurumsal yapısını güçlendirdiğini vurguladı. Ergun, halka arzdan elde edilen gelirle şirketin yeni projelerini hayata geçirmeye devam edeceğini belirtti ve yöneticileri tebrik etti.

Luxera GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Taş, halka arzın şirket için önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade etti. Taş, “11 yıl önce başlattığımız yolculuğu 2024’te tamamladığımız GYO dönüşümüyle daha güçlü ve kurumsal bir zemine taşıdık. Bugün yılların emeğini ve tecrübesini sermaye piyasalarıyla buluşturmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
Taş, Luxera GYO’nun İstanbul’un merkezi ve gelişen lokasyonlarında nitelikli konut ve ticari projeler geliştirdiğini vurguladı. Şirketin, yatırımcılarına sürdürülebilir değer üretmeyi hedeflediğini belirten Taş, portföy büyüklüğünün 7 milyar TL’yi aştığını ve güçlü bir büyüme modelini kararlılıkla sürdürdüklerini ifade etti.
Taş, sermaye piyasalarındaki bu ilk günü bir varış noktası değil, güçlü bir başlangıç olarak değerlendirdiklerini söyledi. Halka arz gelirinin büyük kısmının yeni ve mevcut projelerin finansmanında kullanılacağını belirten Taş, “Bu adım, yatırımcılarla uzun vadeli ve güvene dayalı bir ilişkinin temeli olacak” dedi.
Tera Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Furkan Gün, Luxera GYO’nun aktif projeleri olan, yeni işler geliştiren dinamik bir şirket olduğunu belirtti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın beklenti anketine göre hane halkının yüzde 30’unun yatırım olarak konut, dükkan veya arsa almayı tercih ettiğini hatırlatan Gün, “Gayrimenkul hâlâ en çok tercih edilen ikinci varlık sınıfı. Türkiye’de konut sahiplik oranı yüzde 57 iken Avrupa Birliği’nde bu oran yüzde 70 civarında. Böyle bir talebin olduğu ortamda, Luxera GYO’nun 11 projesi, 7 milyar TL portföy büyüklüğü ve uluslararası satış tecrübesi yatırımcılar için önemli bir fırsat sunuyor” dedi.
Gün, Luxera GYO’nun Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamasıyla birlikte, farklı tasarruf seviyelerine sahip yatırımcıların kurumsal yapıya esnek biçimde yatırım yapabileceğini vurguladı. Yatırımcıların sermaye piyasalarının sağladığı likidite avantajı ile Luxera GYO’nun değer potansiyeline ulaşabileceğini ifade eden Gün, halka arza gösterilen ilginin de yüksek olduğunu belirterek 910 bin 128 yatırımcının 7,1 kat talep gösterdiğini söyledi.
İran savaşı gölgesinde Dubai rüyası: Türk gayrimenkul pazarı ikiye bölündü