İstanbul 13°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Hotel Les Ottomans’da ihalenin feshi talebi, mahkemeden döndü

İstanbul’un en lüks otellerinden biri olan ve geçtiğimiz Haziran ayında satışı yapılan Hotel Les Ottomans’a ilişkin “ihalenin feshi” talebi, mahkemeden döndü.

İstanbul 9. İcra Hukuk Mahkemesi’nde görülen 2025/307 E. sayılı dosyanın ilk duruşmasında, otelin eski sahibi Ünal Aysal’ın şirketi olan Hollanda menşeli borçlu Unit Investments N.V. tarafından açılan dava karara bağlandı. İhalenin feshi talebini reddeden mahkeme, ayrıca haksız yere dava açtığı için de Unit Investments N.V.’yi %5 tutarında tazminata mahkum etti.

Bilindiği üzere söz konusu taşınmaz, 30 Haziran 2025’te gerçekleştirilen icra ihalesinde 3 milyar 200 milyon TL bedelle BLG Varlık Yönetim A.Ş. tarafından satın alınmıştı. İhale bedeli, başlangıç değerinin yaklaşık 4,5 katına ulaşmıştı.

Aysal’ın iddiaları hukuki zeminde karşılık bulmadı

Satış süreci öncesinde bazı iddialarda bulunan ve süreci durdurmaya çalışan Ünal Aysal, otelin gerçek değerinin çok altında el değiştirdiğini savunmuştu. Ancak mahkemenin ret kararıyla birlikte, bu iddiaların hukuki zeminde karşılık bulmadığı ortaya çıktı.

Aysal: “6 dava açıldı”

Ünal Aysal konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada. “Bu ihaleye ilişkin altı ayrı dava açtık. Davaların tamamında ihale sürecindeki usulsüzlükleri gerekçe gösterdik. Bugün çıkan karar ilk davanın ilk duruşmasının sonucu. Bunun gibi 6 adet daha dava var. Çıkan kararlar üst merciler olan önce İstinaf’a ardından ve Yargıtay’a gidecek. Henüz kesinleşmiş bir konu yok” dedi.

BLG Varlık: “Portföyümüzü yöneteceğiz”

BLG Varlık Yönetim A.Ş. ise ihale sonrası yaptığı açıklamada, “Borçlunun haksız iddialarına rağmen süreç başarıyla tamamlanmış, şirketimiz ülke ekonomisine katkı sağlamaya ve portföyünü etkin şekilde yönetmeye devam edecektir” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Fuzul’den, büyüme performansıyla Türkiye Ekonomisi’ne katkı!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez kullanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek bunu kabul etmiş olursunuz.