İstanbul 13°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

KKTC’de mülk alan ve satanlara, Rum kesiminden taciz!

KKTC'de mülk alan ve satanları, Rum yönetimi 'mülkiyet davaları'yla taciz etmeye başladı. Ada'daki Türk ekonomik örgütleri, acil eylem çağrısı yaptı

Kıbrıs Rum Yönetimi, mülkiyet davalarını tüm KKTC vatandaşlarına yaydı. Emlakçılardan, eşdeğer mal sahiplerine, müteahhitlerden yatırım yapmak isteyen vatandaşlara kadar pek çok kesim diken üstünde.

Güney Kıbrıs’ta başlayan tutuklamalarla birlikte açılan yargılamaların kapsamı her geçen gün daha da genişliyor. KKTC basınında yer alan habere göre, Rum yönetimi Kuzey Kıbrıs’taki gayrimenkul satışlarını yalnızca hukuki bir mesele olarak görmekten çıkarmış; artık bireyleri doğrudan hedef alan bir cezalandırma sürecine dönüştürdü.
Yargılama ve tutuklama tehditlerinin ilk hedefi inşaat sektörü temsilcileri ve müteahhitler oldu. Ardından bu tehdit çok daha geniş bir kesime yayıldı ve emlakçılardan eşdeğer mal sahiplerine kadar uzanan bir yelpazede tüm KKTC vatandaşlarını kapsar hale geldi.

Mal sahipleri ve müteahhitlere dava açıyorlar

Son olarak, aralarında KKTC vatandaşlarının da bulunduğu 13 kişiye suçlamalar getirtildi. Alınan bilgilere göre, bu kişilerden 4’ü eşdeğerci mal sahibi (eşdeğer malı satan) 4’ü Türk vatandaşı müteahhit (eşdeğer malı satın alıp üzerine inşaatı yapan) ve 5’i de alıcı konumundadır. (yurtdışından gelip ev satın alanlar)

Tebligat yöntemini değiştirdiler

Ayrıca Rum makamlarının tebligat yöntemini değiştirerek elektronik tebligat uygulamasına geçtikleri belirlendi. Bu yeni yöntem, daha geniş bir kesimin hızlı ve doğrudan bir şekilde yargı sürecine dahil edilmesini kolaylaştırıyor ve tehdit ile baskının boyutunu daha da artıyor.

Ekonomik Örgütler Platformu’ndan açıklama

Ada’daki Türk ekonomik örgütler de Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin iş insanlarının ve müteahhitlerin yanı sıra Kuzey Kıbrıs’tan gayrimenkul alan kişilere de dava açmaya başladığını açıklayarak, bu gelişmeden duydukları endişeyi dile getirdiler. Açıklamada, “Bu gelişmeler karşısında, KKTC Cumhurbaşkanlığı ve Hükümeti’nin, Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamları ile istişare halinde en üst düzeyde bir ortak eylem planı oluşturulması çağrısında bulunuyoruz. Rum tarafının haksız girişimlerinden olumsuz etkilenebilecek bireylerin haklarının korunması amacıyla uluslararası alanda etkili bir hukuki ve diplomatik mücadelenin yürütülmesi beklentimizdir” denildi.

patronlardunyasi.com

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Fırsatlar ülkesi Türkiye… Tapuya yüzde 200 zam!