İstanbul 16°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Profilo KademeliAlev ile ideal yemek pişirme

Düdüklü tencerede zeytinyağlı yemek ya da tencerede etli pilav pişirmenin inceliği yemeğin ısısını iyi ayarlamaktan geçer. Profilo Dayanıklı Ev Aletleri’nin yenilikçi KademeliAlev özelliğine sahip ankastre gazlı ocakları, benzersiz valf teknolojisi ile gaz çıkışını 1 ile 9 alev kademesi arasında ihtiyacınıza göre ayarlama olanağı sunuyor.Bu sayede yemekler her zaman hem tam kıvamında hem de en lezzetli şekilde pişiyor.

Profilo KademeliAlev ile Aşureler de tam kıvamında

KademeliAlev özelliğine sahip Profilo’nun yeni gazlı ocakları bu sene eylül ayına denk gelen Aşure Günü’nde de yapılışı zahmetli bu tatlıyı tam kıvamında pişirmek isteyenleri de mutlu edecek.

Profilo’nun KademeliAlev ocağıyla Aşure tarifi;

Malzemeler

1 Kilogram Buğday
500 Gram Kuru Üzüm
500 Gram Kuru Kayısı
600 Gram Kuru Fasulye
600 Gram Nohut
1 Su Bardağı Pirinç
1,5 Kilogram Toz Şeker
1 Litre Süt
500 Gram Kuru İncir
1 Çay Bardağı Gül Suyu
Su
Süslemesi için
Hindistan Cevizi
Fındık
Ceviz
Dolmalık Fıstık
Nar
Kuş Üzümü
Tarçın

Hazırlanması:

Akşamdan buğdayı, nohutu ve kur fasulyeyi ayrı ayrı kaselere koyup soğuk su ile ıslatın.

Ertesi gün, buğdayın, nohutun ve kuru fasulyenin suyunu süzerek iyice yıkayın.

Ardından buğday, nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı tencerelerde üzerine sıcak su ekleyip orta ateşte haşlayın.

Kayısıları ve incirleri küçük küp küp doğrayarak ayrı kaselerde ılık su ile ıslatın. İncirin kara suyunun çıkması için arada suyunu değiştirin.

Buğdaylar iyice piştikten sonra üzerine ayrı tencerelerde haşlanan kuru fasulye ve nohutu ekleyip karıştırın. Sonra kuru üzüm ve kayısıyı ilave edin. Bu malzemeleri karıştırarak orta ateşte yarım saat daha pişirin. Ardından yıkanıp suyu süzülen pirinçleri tencereye ekleyin. Birkaç dakika geçtikten sonra üzerine sütü ekleyerek kıvamını alması için karıştırın. Sonra şeker, gül suyunu ve son olarak incirlerin suyunu süzerek tencereye ilave edin.Birkaç dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatıp sıcak olarak kaselere paylaştırın.

Soğuduktan sonra üzerlerine ceviz, fındık, nar taneleri, kuş üzümü, Hindistan cevizi, dolmalık fıstık ve tarçın serpin.

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Profilo KademeliAlev ile ideal yemek pişirme

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez kullanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek bunu kabul etmiş olursunuz.